Voordat je de EllaOne morning after pil bestelt!
Wanneer en hoe moet je de morning after pil EllaOne innemen?
De EllaOne morning after pil moet zo snel mogelijk na onbeschermde seks of het falen van een anticonceptiemethode worden ingenomen, bij voorkeur binnen 24 uur en maximaal binnen 120 uur (5 dagen). Hoe eerder je de pil inneemt, hoe effectiever deze is. EllaOne kan met of zonder voedsel worden ingenomen en het is belangrijk om de volledige tablet met water door te slikken.
Is EllaOne een alternatief voor de reguliere anticonceptiepillen?
De morning-afterpil is geen geschikt alternatief voor de reguliere anticonceptiepil voor langdurige anticonceptie. Het is bedoeld als noodoplossing en niet voor regelmatig gebruik. Reguliere anticonceptiepillen zijn daarentegen ontworpen voor consistent gebruik en zijn veel betrouwbaarder en effectiever voor het langdurig voorkomen van zwangerschap. Als je regelmatig effectieve anticonceptie nodig hebt, is het raadzaam om met een arts te praten over de beste optie voor jouw situatie.
Hoe werkt de EllaOne morning after pil?
EllaOne bevat ulipristalacetaat, een stof die de werking van het hormoon progesteron in het lichaam remt. Dit vertraagt of voorkomt de ovulatie (eisprong). Zonder ovulatie kan er geen bevruchting plaatsvinden, waardoor de kans op zwangerschap wordt verminderd. EllaOne kan ook het baarmoederslijmvlies veranderen, waardoor het moeilijker wordt voor een bevruchte eicel om zich in te nestelen.
Voor wie is de EllaOne morning after pil geschikt?
EllaOne is geschikt voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd die een noodanticonceptie nodig hebben na onbeschermde geslachtsgemeenschap of het falen van een reguliere anticonceptiemethode. Het is echter niet geschikt voor vrouwen die al zwanger zijn of die allergisch zijn voor ulipristalacetaat of een van de andere bestanddelen van de pil.
Hoe betrouwbaar is de EllaOne morning after pil?
EllaOne is een van de meest betrouwbare noodanticonceptiepillen op de markt en heeft een hoge effectiviteit, vooral wanneer het binnen 24 uur na onbeschermde seks wordt ingenomen. Onder ideale omstandigheden kan EllaOne tot 98% effectief zijn, afhankelijk van hoe snel het wordt ingenomen na de geslachtsgemeenschap. Het is belangrijk op te merken dat geen enkele noodanticonceptie 100% effectief is.
Hoeveel kost de EllaOne morning after pil gemiddeld?
De prijs van de EllaOne morning after pil varieert afhankelijk van het land en mogelijk de apotheek waar deze wordt gekocht. Gemiddeld kost EllaOne tussen de €20 en €35 per tablet.
Moet je de EllaOne morning after pil meerdere dagen slikken?
Nee, de EllaOne morning after pil wordt slechts eenmalig ingenomen. Een enkele dosis is voldoende voor noodanticonceptie.
Kun je de EllaOne morning after pil gebruiken als je borstvoeding geeft?
Hoewel EllaOne kan worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding, wordt aangeraden om gedurende één week na inname van de pil geen borstvoeding te geven. Gedurende deze periode kan moedermelk worden afgekolfd en weggegooid om de blootstelling van de baby aan de werkzame stof te minimaliseren. Na deze week kan de borstvoeding worden hervat.
Kan je buikpijn of diarree krijgen van de EllaOne morning after pil?
Ja, buikpijn en diarree kunnen mogelijke bijwerkingen zijn van de EllaOne pil. Deze symptomen zijn meestal mild en gaan vanzelf over. Als de diarree ernstig is en optreedt binnen 3 uur na inname van de pil, kan dit de effectiviteit van de pil verminderen en moet je mogelijk een nieuwe dosis innemen.
Welke bijwerkingen heeft de EllaOne morning after pil?
De meest voorkomende bijwerkingen van EllaOne zijn:
Veelvoorkomend: Misselijkheid, buikpijn, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, gevoelige borsten, en stemmingswisselingen. Minder vaak voorkomend: Braken, diarree, rugpijn, en menstruatieveranderingen (zoals een zwaardere of lichtere menstruatie, of een menstruatie die eerder of later komt dan verwacht). Zeldzaam: Huiduitslag, jeuk, en zwelling van het gezicht of de keel (allergische reacties). Het is belangrijk om een arts te raadplegen als je ernstige bijwerkingen ervaart of als de bijwerkingen niet verdwijnen.
Wat is het verschil tussen de morning after pil EllaOne, Isteranda en Norlevo?
EllaOne: Bevat ulipristalacetaat en kan tot 120 uur (5 dagen) na onbeschermde seks worden ingenomen. Het remt de werking van progesteron en voorkomt of vertraagt de ovulatie.
Isteranda: Een generieke versie van de levonorgestrel-morning after pil. Bevat 1,5 mg levonorgestrel en moet binnen 72 uur (3 dagen) na onbeschermde seks worden ingenomen. Het werkt door de ovulatie te voorkomen of te vertragen.
Norlevo: Bevat ook 1,5 mg levonorgestrel en werkt op dezelfde manier als Isteranda. Het is effectief als het binnen 72 uur (3 dagen) na onbeschermde seks wordt ingenomen.
Het belangrijkste verschil tussen EllaOne en de levonorgestrel-pillen (Isteranda en Norlevo) is de werkzame stof en de tijdsduur waarin ze effectief zijn. EllaOne heeft een langere tijdsduur (tot 120 uur) en is vaak effectiever dan de levonorgestrel-pillen, vooral als deze later in de 72 uur worden ingenomen.
De EllaOne morning after pil bijsluiter
Heb je nog onbeantwoorde vragen? Lees dan de bijsluiter van de EllaOne pil.
Klaar om te bestellen? Hieronder vind je ons complete assortiment van de EllaOne pil. ↓
Toch nog niet helemaal zeker welke morning after pil je moet hebben? Neem dan via de WhatsApp knop contact met ons op, dan helpen we je op weg. Bekijk voor betrouwbare informatie van de apotheker ook apotheek.nl.
|